Z’dežele
Spoznajte salame Z’dežele z visoko vsebnostjo beljakovin.
SUHA DOMAČA SALAMA
Suha domača salama je po tradicionalnem štajerskem receptu pripravljena, klasično sušena salama iz svinjine in slanine. Vrhunski okus suhe domače salame smo dosegli s skrivnostno mešanico domačih začimb, česna ter celega popra. Je blago dimljena, sušena in zorena, od tu tudi njena značilna aroma.
Opisno ime
Sušena salama
Prehranska/zdravstvena trditev
Naravno visoka vsebnost beljakovin
Prehranske prednosti izdelka
Izdelek je narejen iz svinjskega mesa I. kategorije in ima naravno visoko vsebnost beljakovin. V 100 g izdelka je 3,43 g soli.
Recept: Mini omlete z domačo suho salamo
Čas priprave: 30 minut
Količina: 24 mini omlet
Sestavine:
24 rezin Domače suhe salame Z’dežele
3 velika jajca
120 ml smetane
130 g naribane mocarele
8 češnjevih paradižnikov
sol
poper
svež peteršilj za postrežbo
1. V skledi zmešamo jajca. Dodamo smetano, sol in poper in premešamo.
2. Salamo olupimo in z rezinami salame obložimo pekač za mini mafine. Posodice do vrha napolnimo z jajčno maso, potresemo s sirom in dodamo na kocke narezane paradižnike.
3. Pečemo 12 minut na 180 °C, nato mini omlete iz pekača preložimo na krožnik in posujemo s svežim peteršiljem.
GROFOVSKA SALAMA
Grofovska salama je trajna suha salama, katere ne boste našli nikjer drugje kot pri nas. Narejena je iz fino mletega, visoko kakovostnega svinjskega mesa. Zaradi lahkega okusa in milejše arome je primerna za vse priložnosti. Je nepogrešljiva sestavina vsakega narezka.
Opisno ime
Sušena mesnina
Prehranska/zdravstvena trditev
Naravno visoka vsebnost beljakovin
Prehranske prednosti izdelka
Izdelek je narejen iz svinjskega mesa I. kategorije in ima naravno visoko vsebnost beljakovin. V 100 g izdelka je 3,43 g soli.
SAVINJSKI ŽELODEC
Savinjski želodec je res izjemnega okusa, saj je pripravljen po tradicionalnem štajerskem receptu. Je klasično sušen trajni izdelek iz svinjskega mesa in slanine. K značilnemu vonju in okusu pripomore struktura mletja, dodane naravne začimbe in postopek dimljenja, zorenja in sušenja. Začinjen je s česnom, poprom in soljo. Posebnost savinjskega želodca je v njegovi obliki – stisnjen želodec.
Opisno ime
Želodec
Prehranska/zdravstvena trditev
Naravno visoka vsebnost beljakovin
Prehranske prednosti izdelka
Izdelek je narejen iz svinjskega mesa I. kategorije in ima naravno visoko vsebnost beljakovin. V 100 g izdelka je 3,43 g soli.
Poiščite salame Z’dežele z visoko vsebnostjo beljakovin v spletni trgovini
VečSi tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.
Prijavite se