Vina Koper

Od 27. 6. do 10. 7. 2024

Vina z značilno sortno aromo, sadno razigranostjo in prijetno harmonijo, ki odražajo mogočno tradicijo vinarstva in vinogradništva. Že od leta 1947!

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PRETIRANO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Poiščite izdelke Vina Koper v spletni trgovini Mercator Online. 

V spletno trgovino

KOPER MALVAZIJA

Zlato rumena barva z nežnimi svetlo zelenimi odtenki.

Čista intenzivna aroma s pridihom tropskega sadja in mandlja, ki se prepleta z nežnimi notami akacijevih cvetov.

Intenzivno saden okus z razigranimi kislinami in prijetno mehkobo tvori izredno harmonično vino s tipičnim pookusom grenkega mandlja. 

Vsekakor vino, ki ne sme manjkati, ko so na mizi dobrote iz morskih globin, zelenjava, perutnina ter rižote in testenine z lažjimi omakami. Odlično za druženja ali kosila s prijatelji. 

  • TEMPERATURA SERVIRANJA: 10–12° C
  • KOLIČINA/PAKIRANJE: 0,75 l
  • STOPNJA ALKOHOLA: 12 %
  • STOPNJA SLADKORJA: suho 

VINA KOPER Malvazija

KOPER CABERNET SAUVIGNON

Koper Cabernet Sauvignon je vino z intenzivno rubinasto rdečo barvo, s svežimi odtenki močno obarvanih češenj.

Blago dišeč in koncentriran, ki spominja na bogato sadnost. Vonj spominja na dozorele rdeče gozdne sadeže, zeleno papriko, likviricijo, suhe slive, vaniljo in dim.

V okusu je vino srednje bogato. Zaznati je veliko dozorelih sadnih okusov, ki se lepo prepletajo s tanini. Okus zaključuje z lepim dolgim pookusom, v katerem je zaznati pridih lesa.

To vino lahko postrežemo z vsemi vrstami biftekov in medaljonov, še posebej z omakami na bazi popra, česna, tartufov, z divjačino in drobnico ter s srednje dozorelimi siri. Odlično za druženja ali kosila s prijatelji. 

  • TEMPERATURA SERVIRANJA: 16–18° C
  • KOLIČINA/PAKIRANJE: 0,75 l
  • STOPNJA ALKOHOLA: 14 %
  • STOPNJA SLADKORJA: suho

VINA KOPER Cabernet Sauvignon  

SLADKI REFOŠK KOPER

Sladki Refošk Koper iz vinorodnega okoliša Slovenske Istre je lepo elegantno vino s srednje dolgim pookusom, intenzivne temno rubinaste barve, z odtenki vijolične barve.

Ustvarjen je z maceracijo in fermentacijo mošta, skupaj z jagodnimi kožicami, ki je potekalo v kontroliranih pogojih, pri temperaturi med 20 in 23 °C. Na ta način so želeli ohraniti čim več sortnega karakterja.

Sortna aroma kjer prevladuje vonj po zrelem jagodičevju, čokoladi in višnji. V okusu vino ponuja harmonijo med sočno sadnim karakterjem in preostankom sladkorja. Ponovijo se sadne zaznave, ki se ponujajo že v vonju.

Vino nam lahko nadomesti sladico, lahko pa ga uživamo v družbi različnih sladkih dobrot, kot so na primer čokoladna torta z gozdnimi sadeži, višnjami ali jagodami.

  • TEMPERATURA SERVIRANJA: 10–12° C
  • KOLIČINA/PAKIRANJE: 0,75 l
  • STOPNJA ALKOHOLA: 11 %
  • STOPNJA SLADKORJA: sladko

VINA KOPER Sladki refosk