Vina Koper
Od 27. 6. do 10. 7. 2024
Vina z značilno sortno aromo, sadno razigranostjo in prijetno harmonijo, ki odražajo mogočno tradicijo vinarstva in vinogradništva. Že od leta 1947!
MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PRETIRANO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!
Poiščite izdelke Vina Koper v spletni trgovini Mercator Online.
V spletno trgovinoKOPER MALVAZIJA
Zlato rumena barva z nežnimi svetlo zelenimi odtenki.
Čista intenzivna aroma s pridihom tropskega sadja in mandlja, ki se prepleta z nežnimi notami akacijevih cvetov.
Intenzivno saden okus z razigranimi kislinami in prijetno mehkobo tvori izredno harmonično vino s tipičnim pookusom grenkega mandlja.
Vsekakor vino, ki ne sme manjkati, ko so na mizi dobrote iz morskih globin, zelenjava, perutnina ter rižote in testenine z lažjimi omakami. Odlično za druženja ali kosila s prijatelji.
- TEMPERATURA SERVIRANJA: 10–12° C
- KOLIČINA/PAKIRANJE: 0,75 l
- STOPNJA ALKOHOLA: 12 %
- STOPNJA SLADKORJA: suho
KOPER CABERNET SAUVIGNON
Koper Cabernet Sauvignon je vino z intenzivno rubinasto rdečo barvo, s svežimi odtenki močno obarvanih češenj.
Blago dišeč in koncentriran, ki spominja na bogato sadnost. Vonj spominja na dozorele rdeče gozdne sadeže, zeleno papriko, likviricijo, suhe slive, vaniljo in dim.
V okusu je vino srednje bogato. Zaznati je veliko dozorelih sadnih okusov, ki se lepo prepletajo s tanini. Okus zaključuje z lepim dolgim pookusom, v katerem je zaznati pridih lesa.
To vino lahko postrežemo z vsemi vrstami biftekov in medaljonov, še posebej z omakami na bazi popra, česna, tartufov, z divjačino in drobnico ter s srednje dozorelimi siri. Odlično za druženja ali kosila s prijatelji.
- TEMPERATURA SERVIRANJA: 16–18° C
- KOLIČINA/PAKIRANJE: 0,75 l
- STOPNJA ALKOHOLA: 14 %
- STOPNJA SLADKORJA: suho
SLADKI REFOŠK KOPER
Sladki Refošk Koper iz vinorodnega okoliša Slovenske Istre je lepo elegantno vino s srednje dolgim pookusom, intenzivne temno rubinaste barve, z odtenki vijolične barve.
Ustvarjen je z maceracijo in fermentacijo mošta, skupaj z jagodnimi kožicami, ki je potekalo v kontroliranih pogojih, pri temperaturi med 20 in 23 °C. Na ta način so želeli ohraniti čim več sortnega karakterja.
Sortna aroma kjer prevladuje vonj po zrelem jagodičevju, čokoladi in višnji. V okusu vino ponuja harmonijo med sočno sadnim karakterjem in preostankom sladkorja. Ponovijo se sadne zaznave, ki se ponujajo že v vonju.
Vino nam lahko nadomesti sladico, lahko pa ga uživamo v družbi različnih sladkih dobrot, kot so na primer čokoladna torta z gozdnimi sadeži, višnjami ali jagodami.
- TEMPERATURA SERVIRANJA: 10–12° C
- KOLIČINA/PAKIRANJE: 0,75 l
- STOPNJA ALKOHOLA: 11 %
- STOPNJA SLADKORJA: sladko