Domače mesnine iz sosednjih kmetij
Ponudba je del projekta: Radi imamo domače.
Meso je pri večini vsejedcev dnevno na jedilniku, zato je pomembno, da je kakovostno. Pri tem je pomemben tudi izvor. Meso, ki izvira iz sosednjih kmetij zagotavlja kakovost in svežino, ki jo vsi želimo na svojih krožnikih. Privoščite si tradicionalne, domače mesnine, narejene iz najboljših, pristnih sestavin.
Pristen okus Posavja
Kmetija Gnidica se že od leta 2008 ukvarja s predelavo mesa na tradicionalni način. Z znanjem, ki so ga na kmetiji nabirali skozi generacije, in z veliko željo, vnemo do dela pripravljajo več vrst pravih domačih klobas, salame, ocvirkov, tlačenke, slanine ... S svojimi domačimi dobrotami vam želijo pričarati in predstaviti pristen okus Posavja.
V spletno trgovinoMesni izdelki kmetije Žunar iz naravnih sestavin
Na kmetiji Žunar v Škofjeloškem hribovju vse izdelke predelujejo brez dodajanja vode, solijo jih v slanici, prekajujejo pa v klasičnih komorah na suha bukova drva, kar jim da pristen kmečki okus.
V spletno trgovinoSuhomesnati izdelki in mesnine mesarstva Smolar
V družinskem podjetju mesarstvo Smolar iz Dravograda radi prisluhnejo željam strank in njihovim okusom prilagajajo izdelke. Zavedajo se, da sta kulinarika in gastronomija pomemben del življenja ljudi, ki cenijo dobro in pristno hrano. Znani so po suhomesnatih izdelkih in mesninah klasičnih receptur in proizvodnje, s surovinami pa se oskrbujejo pri domačih rejcih s Koroške in Štajerske.
V spletno trgovinoEkološke mesnine mesarstva Čadež
Mesnine iz družinskega mesnopredelovalnega podjetja Čadež slovijo kot tradicionalne, domače mesnine, narejene iz najboljših, pristnih sestavin. Uporabljajo slovensko meso najvišje kakovosti, vzrejeno na pašnikih okoliških kmetij, izdelki so 100 % narejeni iz mesa - brez mesnih nadomestkov in ročno oblikovani. Ekološke mesnine so v celoti proizvedene po ekoloških standardih, iz ekološko vzrejenega mesa ter iz ekološko pridelanih začimb in soli.
V spletno trgovinoMesni izdelki kmetije Pavšar
Meso konj, prašičev in govedi, ki jo na kmetiji Pavšar vzredijo sami, predelujejo po svoji recepturi. Za izdelke, kot sta domača in konjska salama, že vrsto let prejemajo priznanja na festivalu Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju, ponašajo pa se še vrsto drugih izdelkov, kot so različne vrste suhega in prekajenega mesa ter barjenih izdelkov, kot so pašteta, ocvirki, lovska salama, šunkarica idr.
V spletno trgovinoKakovostni mesni izdelki mesarstva Podobnik
Mesarstvo Podobnik izdelke predeluje iz mesa, prirejenega na domačih, cerkljanskih hribovskih pašnikih. Svinjsko meso je iz štajerskih kmetij. Raziskave Biotehnične fakultete v Ljubljani potrjujejo velik delež beljakovin v izdelkih in le manjšo prisotnost maščob. Ponašajo se s številnimi priznanji za kakovost mesnih izdelkov ter nazivom, najboljša kranjska klobasa.
V spletno trgovinoTolminski želodec in Kmečka salama z zlatima medaljama mesarije Kragelj
Iz mesarije Kragelj iz Posočja predstavljajo prešani Tolminski želodec, ki ima tudi značilno obliko. Posebnost kmečke salame so na kocke narezani veliki kosi mesa, kar ji daje poseben okus. Hrustljavčki pa so ocvrte svinjske kožice, ki marsikoga spomnijo na stare čase, ko so jih pripravljali v času kolin. Za proizvodnjo izdelkov uporabljajo meso najvišje kakovosti, ponašajo se tudi s številnimi nagradami za kakovost.
V spletno trgovinoMesnine Bohinja od Loških Mesnin
Loške mesnine delujejo že vse od leta 1906 in imajo bogato tradicijo. V Bohinju iz kakovostnih mesnin proizvajajo mesne izdelke blagovne znamke Mesnine Bohinja. Izdelki so oblikovani ročno in izdelani z veliko občutka, pridih domačnosti pa jim daje prekajevalnica na bukova drva iz bohinjskih gozdov. Izdelke pripravljamo na klasičen način in uporabljamo le naravne začimbe, brez dodanih barvil, laktoze in glutena ter s čim manj dodatkov.
V spletno trgovinoPo recepturah dedkov in babic iz mesnice Faganel
Suhomesnati izdelki mesnice Faganel so izdelani kot nekoč po receptih dedov in babic. Izdelki zorijo na zraku v kamniti kleti. Dodajo jim samo sol, poper in česen, stolčen v vinu. Skrivnost je v sušenju na zraku, brez dima, samo na zraku Prvačine. Pomembno je, da mesnine zorijo počasi. Salame sušijo kar tri mesece, zavitek šest mesecev, panceto od osem mesecev do enega leta, pršut pa kar do dve leti.
V spletno trgovinoTrajni mesni izdelki Salumis
Salumis je družinsko podjetje iz Ilirske Bistrice, ki že več kot dvajset let izdeluje kakovostne trajne mesne izdelke, kot so suhi pršut, suha panceta in domača salama. Proizvodni obrat imajo na Velikem Brdu, kjer snežniška burja mesninam daje naraven okus po domačem.
V spletno trgovinoDivjačinski izdelki Kern
Družinsko podjetje Kern že od leta 1992 proizvaja številne divjačinske izdelke najvišje kakovosti, ki končnemu potrošniku nudijo možnost izbire in prijetne spremembe v vsakdanji prehrani. Proizvodnja izdelkov že od začetka temelji na klasičnih receptih in postopkih izdelave ter klasičnega načina dimljenja in zorenja na naravnem zraku. Za proizvodnjo uporabljamo samo izbrano meso najvišje kakovosti slovenskega porekla. S specializacijo divjačinskih izdelkov, kot so salame, budjole, suhe klobase, naravna klobasa ter namazi, želimo kupcem približati pristen okus izdelkov iz slovenske divjačine.
V spletno trgovinoMesnine Bohinja
Loške mesnine delujejo že vse od leta 1906 in so tako lani obeležile 110-letnico svojega obstoja. Že od samega začetka se ukvarjamo z odkupom in predelavo kakovostne slovenske govedine. Uporabljamo izključno slovensko govedino. V Bohinju proizvajamo mesne izdelke blagovne znamke MESNINE BOHINJA, ki jih odlikujejo kakovostna surovina in skrbne roke mesarjev. Izdelki so oblikovani ročno in so izdelani z veliko občutka, pridih domačnosti pa jim daje prekajevalnica na bukova drva iz bohinjskih gozdov. Izdelke pripravljamo na klasični način in uporabljamo le naravne začimbe, ne pa tudi dodanih barvil, laktoze in glutena, ter čim manj dodatkov.
V spletno trgovinoKmetijska zadruga Sevnica
Zgodba o salami se je začela davnega leta 1962, ki je tudi leto prve salamijade v Sloveniji. Minilo je več kot pet desetletij in zdaj je tu tradicionalna sevniška salama. Naredili so jo mojstri Grajskih mesnin po receptu Društva salamarjev Sevnica.
V spletno trgovinoTuristična kmetija Pr' Soud - Globočnik
Pr' Soud imamo turistično kmetijo, lastno klavnico za goved in prašiče ter predelavo mesa. Na kmetiji se ukvarjamo z prašičerejo in konjerejo, za lastno porabo. Prašičev imamo okoli 150. S to dejavnostjo se ukvarjamo že več kot 10 let. Naša ponudba tako vključuje obilico domačih jedi, predelavo mesa, ob obisku pa si lahko ogledate tudi domače živali.
V spletno trgovinoMesnica Faganel
Pridelava suhomesnih izdelkov, kot nekoč naravno, domače, to pomeni: sušeno na zraku brez dima in konzervansov.
Kmetijska zadruga Laško
Domače prekajeno meso Kmetijske zadruge Laško odlikujeta naravni postopek razsoljevanja in uporaba tradicionalnih začimb, kot so poper, brinove jagode, lovor, rožmarin in česen. Dim suhe bukovine z dodatkom šopa prinovih vejic odločilno vpliva na vonj in okus domačega prekajenega mesa KZ Laško. V kombinaciji z dišavami se oblikujeta značilna aroma in barva. Izdelek je potrebno kuhati in nato ohlajati v vodi dobre pol ure, da pridobi na sočnosti.
V spletno trgovino