Slovenska Istra
V oktobru se odpravljamo v nekoliko toplejše kraje, kjer bomo odkrivali okuse Sredozemlja. Za to regijo so značilni intenzivni okusi, odlična vina in seveda izvrstno oljčno olje.
Sledite nam na Instagramu in Facebooku, kjer boste spoznavali jedi Istre. Recepte nam bosta podrobneje predstavila Tjaša in Blaž iz Midva kuhava, za svoje domače jedi pa bosta uporabila izdelke iz najbolj domače linije izdelkov – Radi imamo domače.
Recepti Midva kuhava iz izdelkov Radi imamo domače
Spoznajte in skuhajte recepte Istre.
Sardele na šavor
Sardele na šavor so nadvse enostavna istrska jed, ki je prava poslastica za vse ljubitelje rib. Gre za v oljčnem olju ocvrte sardele, ki jih še vroče preliješ z marinado iz čebule, vina, vinskega kisa in zelišč.
Dlje, kot te sardele pridno čakajo v hladilniku, boljše bodo!
Na receptKruh z oljkami
V prazničnem obdobju običajne jedi zamenjajo slavnostne različice, kar pomeni, da v Istri na mizo namesto kruha postavijo kruh z oljkami.
Gre za mehko belo štruco, ki je kot nalašč za namakanje v istrsko oljčno olje.
Na receptIstrska jota
Istrska jota je razširjena slovenska jed, ki je enostavna in obenem zelo okusna.
Za razliko od kraške, istrska jota ne vsebuje krompirja.
Namesto suhega mesa so se v tej joti znašle okusne istrske klobase.
Na receptFuži s panceto in tartufato
Fuži so najslavnejše istrske testenine, ki se največkrat namakajo v okusni mesne omake ali pa v družbi tartufov.
Po najino so te zavite testenine kot nalašč za druženje z ostalimi istrskimi kulinaričnimi posebnostmi, kot so legendarni tartufi, vrhunsko oljčno olje in slastna panceta. V tem receptu so fuži v kremni omaki iz tartufate in v oljčnem olju s tartufi popečene pancete.
Na receptNazaj na izhodiščno stran o gastronomskih regijah Radi imamo domače
Gasronomske regije