Salame iz naše delikatese
V naših delikatesah lahko izbirate v rednem sortimentu med pestro ponudbo pršutov, mortadel, salam, klobas in hrenovk ter ostalih mesnih dobrot.
PRŠUTI
Kraški cvet, polovice
Postrežen, cena za kg, Kras
Najnovejši izdelek podjetja Kras je edinstven na slovenskem trgu. Na prvi pogled mogoče spominja na pršut, a se od slednjega v resnici zelo razlikuje.
Pršut ima namreč odločen karakter in okus, medtem ko je za Kraški cvet značilna nežnost, ki se razvije v dolgem zorenju. Zagotoviti mu moramo vsaj devet mesecev, da lahko oblikuje popolne arome in očarljiv vonj. Ponaša se z vrhunsko kakovostjo, kajti izdelan je iz najbolj cenjenega dela svinjskega stegna, ki se mu odstrani kost in kožo. Pri pripravi se uporablja le metodo suhega soljenja, zorenje pa poteka pod skrbnim nadzorom mojstrov podjetja Kras. Prestižni izdelek ponazarja torej dragoceni izbor najbolj kakovostne surovine in predanega dela strokovnjakov.
Kraški pršut Kras
Delikatesni, zorjen minimalno 12 mesecev, postrežen, cena za kg, Kras
Skrivnost te edinstvene kulinarične specialitete se odraža v bogati aromi, intenzivni barvi in nekoliko čvrstejši, vendar sočni in rahlo slani rezini. Harmonija vonja in okusa, polnost zaznav v ustih in nežna mišična vlakna, ki se kar stopijo, nam vzbujajo tek in nudijo prijetne občutke pri uživanju. Dozorel pršut je kombinacija narave in znanja ljudi. Kraški pršut vsebuje malo soli in maščob, v njem je veliko vitaminov (skupina B, folna kislina) in mineralov. Njegova beljakovinska sestava je celo boljša od sestave svežega mesa, saj se pri slednjem precej vitaminov izgubi pri kuhanju. Vsebuje visok delež oleinske kisline. Zaradi razgrajenih beljakovin je dobro prebavljiv in ima visoko hranilno in biološko vrednost.
Kraški pršut s kostjo Kras
Zorjen minimalno 12 mesecev, cena za kg, Kras
Skrivnost te edinstvene kulinarične specialitete se odraža v bogati aromi, intenzivni barvi in nekoliko čvrstejši, vendar sočni in rahlo slani rezini. Harmonija vonja in okusa nam vzbuja tek in nudi prijetne občutke pri uživanju. Dozorel pršut je kombinacija narave in znanja ljudi. Kraški pršut vsebuje malo soli in maščob, njegova beljakovinska sestava pa je celo boljša od sestave svežega mesa, saj se pri slednjem precej vitaminov izgubi pri kuhanju. Vsebuje visok delež oleinske kisline. Zaradi razgrajenih beljakovin je lahko prebavljiv ter ima visoko hranilno in biološko vrednost.
Kraški pršut s kostjo Prestige line Kras
Zorjen minimalno 20 mesecev, cena za kg, Kras
Če je Slovenija prostor na vetru, je Kras pokrajina na prepihu, kjer se skrivnostno prepletajo igre oblik, barv, svetlobe, vonjev in okusov. Kraški pršut združuje v sebi vse vrline te čudovite pokrajine; slanost, sladkost, pridih trpkosti in čisto poseben vonj burje. Le ta s svojim močnim dihom vztrajno suši sveže nasoljena stegna. Pri pršutu se narave ne da prehiteti, le z dolgotrajnim zorenjem v čistem okolju neokrnjene narave Krasa dozori v vrhunski izdelek. Dlje ko pršut zori, mamljivejši je njegov vonj, rezine pa postanejo sočne in sladke, da se kar same topijo v ustih. V Krasu ta Kraški pršut zori kar 20 mesecev, zato je vključen v linijo poimenovano Prestige line.
Kraški pršut s kostjo Kras Premium
Zorjen minimalno 16 mesecev, cena za kg, Kras
Skrivnost te edinstvene kulinarične specialitete se odraža v bogati aromi, intenzivni barvi in nekoliko čvrstejši, vendar sočni in rahlo slani rezini. Harmonija vonja in polnega okusa, nežna mišična vlakna, ki se kar topijo v ustih in nam vzbujajo tek ter nudijo prijetne občutke pri uživanju. Dozorel pršut je kombinacija narave in znanja ljudi. Kraški pršut vsebuje malo soli in maščob, precej vitaminov (skupina B, folna kislina) in mineralov. Njegova beljakovinska sestava je celo boljša od sestave svežega mesa, saj se pri slednjem precej vitaminov izgubi pri kuhanju. Vsebuje visok delež oleinske kisline. Zaradi razgrajenih beljakovin je ima visoko hranilno in biološko vrednost. Dodatni meseci sušenja prispevajo k večji kakovosti izdelka.
Delikatesni kraški pršut, Lokev’s Krasa
Zorjen minimalno 12 mesecev, postrežen, cena za kg, Pršutarna Lokev's Krasa
Kraški pršut zorjen najmanj 12 mesecev se od ostalih sredozemskih pršutov loči po intenzivni barvi, žlahtnem okusu in čvrsti, a rahlo mehkejši strukturi. Dolgotrajno sušenje svinjskih stegen s kostjo na značilni kraški burji daje pršutu značilno kakovost in posebno prepoznavnost ter milejši, manj slan okus. Pri soljenju uporabljamo samo morsko sol piranskih solin brez vseh dodatkov.
Kraški pršut s kostjo Lokev s'Krasa
Zorjen minimalno 12 mesecev, cena za kg, Pršutarna Lokev s'Krasa
Kraški pršut s kostjo zorjen najmanj 12 mesecev se od drugih sredozemskih pršutov loči po intenzivni barvi, žlahtnem okusu in čvrsti, a rahlo mehkejši strukturi. Dolgotrajno sušenje svinjskih stegen s kostjo na značilni kraški burji mu daje značilno kakovost in posebno prepoznavnost ter milejši, manj slan okus. Soljen je samo s soljo piranskih solin brez dodatkov.
Kraški pršut s kostjo Lokev s'Krasa
Zorjen minimalno 16 mesecev, cena za kg, Pršutarna Lokev s'Krasa
Kraški pršut je zorjen najmanj 16 mesecev na značilni kraški burji in je čvrstejše strukture in intenzivnejše, bolj polne in rahlo bolj slane arome. Prestižen kraški pršut je izdelek najvišjega kakovostnega razreda.
Delikatesni pršut San Daniele Citterio
Zorjen minimalno 14 mesecev, postrežen, cena za kg, Citterio
San Daniele del Friuli ima izvrstno mikroklimo za zorenje pršuta. Vetrovi z Jadranskega morja se križajo s tistimi iz Alp, morensko gričevje omili vlago, reka Tagliamento pa uravnava temperaturo. Izdelan samo iz italijanskega svinjskega mesa in morske soli. Je odličen vir plemenitih in visokokavostnih beljakovin, vsebuje vitamine in minerale. Primeren za vsakogar zaradi visoke hranljive vrednosti in lahke prebavljivosti.
Delikatesni pršut Renzini z roza in zelenim poprom
Postrežen, cena za kg
Roza in zeleni poper daeta izdelku poseben izgled in okus. Prava italijanska poslastica.
Pršut s kostjo Iberico Cebo Noel
Zorjen minimalno 24 mesecev, cena za kg
Narejen iz mesa iberskega prašiča. Tovrstni izdelek na vašo mizo prinese najbolj prijeten del španske hladne predjedi. Potrpežljivost pri reji se izraža v posebnem okusi in aromi. Izdelek je zorjen najmanj 24 mesecev.
Pršut s kostjo Iberico Bellota Noel
Zorjen minimalno 36 mesecev, cena za kg
Posebno kakovosten španski pršut, ki je narejen po tradicionalnem postopku, s polno mero predanosti in potrpljenja. Proizveden je iz izbranega najboljšega mesa iberskih prašičev, ki se pasejo na pašnikih in se hranijo s travo in želodom. Izdelek je zorjen 36 mesecev, kar mu daje izredno izpopolnjen okus. Izdelek lahko kupite v kosu in ga sami režete doma.
Pršut s kostjo Iberico Legado Elpozo
Zorjen minimalno 24 mesecev, cena za kg
Iberski pršut je narejen iz mesa posebne iberske pasme prašičev. Glavne značilnosti tega črnega prašiča so čistost pasme in reja na gozdnatih pašnikih, kjer se lahko svobodno premikajo in pasejo. Iberski pršut se suši najmanj 2 leti za razliko od pršuta serrano, ki zori 9 mesecev. Od navadnega pršuta se predvsem razlikuje po svoj teksturi, aromi in posebnem okusu, saj se prašiči prehranjujeo prosto in večinoma z žirom.
Pršut Iberico Cebo delikatesni Legado Elpozo
Zorjen minimalno 24 mesecev, brez kosti, postrežen, cena za kg, Legado Elpozo
Iberski pršut se proizvaja iz posebne pasme iberskega prašiča, ki je črn ter živi v posebnih razmerah na prostem. Ima posebno dieto, sestavljeno iz naravne hrane.
Pršut brez kosti Iberico Bellota Noel
Oblika hruške, sušen 24 mesecev, cca. 5 kg, cena za kg, Noel
Narejen iz mesa iberskega prašiča, ki se hrani s krmo. Tovrstni izdelek na vašo mizo prinese najbolj prijeten del španske hladne predjedi. Potrpežljivost pri reji se izraža v posebnem okusi in aromi. Izdelek je zorjen najmanj 24 mesecev.
Pršut Iberico Legado Elpozo
Zorjen minimalno 24 mesecev, brez kosti, postrežen, cena za kg
Iberski pršut je narejen iz mesa posebne iberske pasme prašičev. Glavne značilnosti tega črnega prašiča so čistost pasme in reja na gozdnatih pašnikih, kjer se lahko svobodno premikajo in pasejo. Iberski pršut se suši najmanj 2 leti za razliko od španskega pršuta serrano, ki zori 9 mesecev. Od navadnega pršuta se razlikuje po svoj teksturi, aromi in posebnem okusu.
Pršut Parma Citterio
Delikatesni, zorjen minimalno 14 mesecev, postrežen, cena za kg, Citterio
Dragulj v italijanski kulinarični tradiciji. Sinonim visoke kakovosti in tradicije, zorjen v tipičnem področju. 100 % naravni izdelek, dodana je samo morska sol. Vsebuje malo holesterola in veliko proteinov. V delikatesi sveže narezana rezina se bo kar stopila v ustih.
Pršut Parma Citterio
Oblika hruške, zorjen minimalno 24 mesecev, postrežen, cena za kg, Citterio
Dragulj v italijanski kulinarični tradiciji. Sinonim visoke kakovosti in tradicije, 100 % naravni izdelek, dodana je samo morska sol. Vsebuje malo holesterola in veliko beljakovin. Sočna rezina najmanj 24 mesecev zorjenega pršuta nudi tudi najzahtevnejšim gurmanom ugodje italijanske kulinarične aristokracije.
Pršut Parma Citterio s kostjo
Zorjen minimalno 24 mesecev, cena za kg, Citterio
Dragulj v italijanski kulinarični tradiciji in sinonim visoke kakovosti ter 100 % naravni izdelek, saj je dodana samo morska sol. Vsebuje malo holesterola in veliko beljakovin. Sočna rezina najmanj 24 mesecev zorjenega pršuta nudi najzahtevnejšim gurmanom ugodje italijanske kulinaricne aristokracije.
Pršut Serrano
Zorjen minimalno 12 mesecev, brez kosti, postrežen, cena za kg
Španska večstoletna tradicija pridelovanja pršuta Serrano je značilna za gorske predele, kjer so poletja suha in mila, zime pa hladne. Sierra je v španščini hribovje, od tod serrano, torej hribovski. Rezine morajo biti svetleče, kar pomeni, da je maščoba v pršutu naravna. Narezan pršut iz hladilnika moramo zato pred serviranjem pustiti krajši čas na sobni temperaturi, saj je pomembno, da ga postrežemo, preden začne rositi. V Španiji se pršut Serrano postreže kot »tapa« torej prigrizek in je zato narezan na majhne tanke koščke. Skoraj vedno ga spremljata kozarec redečega vina ali hladnega piva.
Pršut s kostjo Serrano Elpozo
Zorjen minimalno 12 mesecev, cena za kg
Španska večstoletna tradicija pridelovanja pršuta Serrano je značilna za gorske predele, kjer so poletja suha in mila, zime pa hladne. Sierra je v španščini hribovje, od tod serrano, torej hribovski. Rezine morajo biti svetleče, kar pomeni, da je maščoba v pršutu naravna. Narezan pršut iz hladilnika moramo zato pred serviranjem pustiti krajši čas na sobni temperaturi, saj je pomembno, da ga postrežemo, preden začne rositi. V Španiji se pršut Serrano postreže kot »tapa« torej prigrizek in je zato narezan na majhne tanke koščke. Skoraj vedno ga spremljata kozarec redečega vina ali hladnega piva.
Pršut San Daniele Citterio s kostj
Zorjen minimalno 16 mesecev, cena za kg, Citterio
San Daniele del Friuli ima izvrstno mikroklimo za zorenje pršuta. Vetrovi z Jadranskega morja se križajo s tistimi iz Alp, morensko gričevje omili vlago, reka Tagliamento pa uravnava temperaturo. Izdelan je samo iz italijanskega svinjskega mesa in morske soli. Je odličen vir plemenitih in visokokavostnih beljakovin, vsebuje vitamine in minerale in je primeren za vsakogar.
Dalmatinski delkatesni pršut Voštane
Zorjen minimalno 12 mesecev, postrežen, cena za kg, Pršut Voštane
Dalmatinski pršut je vrhunski avtohtoni izdelek. V sebi združuje vrednote kulture, tradicije in običajev. Dalmatinski pršut nosi oznako zaščitenega geografskega porekla. Posebnost Dalmatinskega pršuta je v njegovom tradicionalnom in naravnom procesu izdelave brez knonzervansov in aditivov. Izdelava pršuta se je začela v Dalmaciji, ko se je veščina predelave in ohranitve svinjskega mesa s soljenjem in sušenjem razširila iz Starega Rima po evropskem kontinentu. Od tedaj se je veščina izdelave dalmatinskega pršuta prenešala izroda v rod in sčasoma se je razvil postopek, specifičen za področje Dalmacije. Lokacija proizvodnje je skrbno izabrana na podlagi izjemno ugodnih naravnih pogojev, ki omogočajo idealne temperature ozračja in relativne vlage v proizvodnem obratu tekom celotneg procesa sušenja, dimljenja in zorenja. Značilnost področja je tako imenovana roža vetrov, oziroma nenehna izmenjava mrzle in suhe burje, ki piha s planine Kamešnice in prinaša zrak obogaten z aromami, cvetnim prahom in raznimi aerosoli planinskih rastlin, ter juga, ki prinaša morski zrak.
Kuhan pršut Anton
Postrežen, cena za kg, Meso Kamnik
Kuhan pršut vsebuje izredno malo maščob in je bogat z vitamini in minerali. Narejen je iz svinjskega mesa slovenskih prašičev I. kakovosti, stegno je integralno, narejeno iz celega kosa brez kosti. Je termično obdelan in sekundarno pasteriziran. Ne vsebuje sojinih, niti mlečnih beljakovin, zato je še posebej primeren za osebe z omejitvami v prehrani. Odličen je za pripravo narezkov, sendvičev in različnih jedi.
Kuhan pršut Granfiocco Citterio
Postrežen, cena za kg, Citterio
“Granfiocco” je kuhan pršut visoke kakovosti, polnega in obenem nežnega okusa. Ena od specialitet hiše Citterio in prestižna novost v naši ponudbi. Želite vrhunsko kulinarično doživetje? Pokusite “Granfiocco”!
Kuhan pršut Kras
Postrežen, cena za kg, Kras
V podjetju Kras že več kot 20 let ohranjajo isto recepturo tega izdelka. Še vedno ga odlikuje nežen okus, blaga aroma in nežna rožnata barva prereza. Primeren je za vse starosti ter za vsako priložnost.
Kuhan pršut Extra Kras
Postrežen, cena za kg, Kras
Kuhan pršut Extra je izdelek visoke kvalitete, ki sodi v sam kulinarični vrh. Zaradi svojih hranilnih vrednosti je zlasti primeren za prehrano otrok in oseb, ki imajo zaradi zdravstvenih težav omejitve v prehrani.
Pečen pršut Anton
Postrežen, cena za kg, Meso Kamnik
Pečen pršut Anton odlikuje rahlo prefinjena prekajena aroma in značilen okus. Narejen je izključno iz stegna slovenskega prašiča s kontroliranim poreklom. Ne vsebuje sojinih, niti mlečnih beljakovin, zato je še posebej primeren za osebe z omejitvami v prehrani. Odličen je za pripravo narezkov, sendvičev in različnih jedi.
Pečen pršut Kras
Postrežen, cena za kg, Kras
Pečen pršut je izdelek za sladokusce. Dimljenje poteka na tradicionalen način z bukovimi sekanci, kar oblikuje značilen okus in aromo.Prepoznamo ga po rožnati barvi prereza ter zlato rjavem robu. Na kožo je pisan gurmanom s "karakterjem"; njegove nežne rezine namreč zapeljejo brbončice še tako zahtevnega okusa.
Pečen pršut z zelišči Citterio
Postrežen, cena za kg, Citterio
Pečen pršut visoke kakovosti. Odličen okus pridobi z dodatkom rožmarina, žajblja, timijana in drugih aromatičnih zelišč. Pršut s karakterjem.
MORTADELE
Mortadela Elita Kras
Postrežena, cena za kg, Kras
Nežna, rožnata barva prereza, intenziven, vendar ne preveč oster vonj ter prijeten okus, nas vodijo k prepoznavanju njene tako zelo tipične arome, ki je izraz ravnovesja med mesom, maščobo in začimbami. Prava skrivnost je v peki, saj le ta izbrane sestavine obdari s harmonijo enkratnega in prepoznavnega okusa.
Mortadela Elita Kras, z olivami
Postrežena, cena za kg, Kras
Večna dilema: z oljkami ali brez? Zelena in hrustljava nota oljke v mortadeli je za sladokusce ključna. Kontrast grenkobe in sladkobe se v tej mortadeli zaokroži v ravnovesje okusov.
Mortadela Elita Kras, s črnimi olivami
Postrežena, cena za kg, Kras
Predstavljamo vam novost iz naše plemenite družine mortadel, ki je v vseh pogledih nekaj posebnega. Obogatili smo jo namreč s sadeži drevesa, ki kljubuje drznim vetrovom z morja in uspeva na še tako neizprosni zemlji, a kljub vsemu rodi neprecenljive plodove. Medtem ko so zelene oljke obrane tik preden dozorijo, črne svojo dozoritev potrpežljivo dočakajo na drevesu, kar jih obogati z mehkejšo strukturo in manj grenkim okusom, hkrati pa so polne zdravih nenasičenih maščob.
Ko vse te adute črnih oljk povežemo s prvovrstnimi sestavinami iz vrhunske recepture mortadele Elite, nastane izdelek, ki je na slovenskem tržišču edinstven. Kot vse ostale mortadele Kras, je tudi ta, seveda, narejena v Sloveniji. Doživite pravo temperamentno mediteransko sozvočje z očarljivimi rezinami enkratnega okusa.
Mortadela Kraljica
Postrežena, cena za kg, Celjske mesnine
Izdelek je narejen iz kvalitetnega svinjskega mesa, slanine, začimbne mešanice in soli.Napolnjen je v nejedilen ovitek. Na prerezu so vidni koščki slanine bele barve, ki se doda za mozaik, in so enakomerno razporejeni v nadevu svetlo rožnate barve, je čvrsto elastične konzistence in se dobro narezuje. Ima značilen vonj in okus po začimbah in rahlo po dimu.
Zlata mortadela Anton
Postrežena, cena za kg, Meso Kamnik
Največja značilnost in skrivnost mortadele je v izboru surovin, posebni mešanici začimb, tipičnih koščkov slanine in tradicionalnem postopku peke, ki traja tudi do 14 ur. Narejena je izključno iz mesa in slanine najboljše kakovosti slovenskih prašičev s kontroliranim poreklom. Za dodatno barvitost in polnost okusa poskrbijo zelene olive.
Zlata mortadela Anton z olivami
Postrežena, cena za kg, Meso Kamnik
Največja značilnost in skrivnost mortadele je v izboru surovin, posebni mešanici začimb, tipičnih koščkov slanine in tradicionalnem postopku peke, ki traja tudi do 14 ur. Narejena je izključno iz mesa in slanine najboljše kakovosti slovenskih prašičev s kontroliranim poreklom.
Mortadela Emilia Citterio s pistacijo
Postrežena, cena za kg, Citterio
Stoletna tradicija proizvodnje mortadele v Citteriju zagotavlja kakovost, ki jo priznavajo ljubitelji in poznavalci mortadele sirom sveta. Ima edinstven, nežen okus zahvaljujoč skrbni izbiri osnovnih surovin, mešanici izbranih začimb in pravilnega, skrbno nadzorovanega postopka pečenja. V mortadelo Emilija smo dodali še nežno pistacijo, v Italiji edini uporabljen dodatek mortadeli.
Mortadela Bologna Citterio
Postrežena, cena za kg, Citterio
Stoletna tradicija proizvodnje mortadele v Citteriju zagotavlja kakovost, ki jo priznavajo ljubitelji in poznavalci mortadele širom sveta. Ima edinstven, nežen okus zahvaljujoč skrbi izbiri osnovnih surovin, mešanici izbranih začimb in pravilnega, skrbno nadzorovanega postopka pečenja.
SUHE SALAME
Breasaola iz Valteline Citterio
Postrežena, cena za kg, Citterio
Bresaola je proizvedena po tradicionalnem receptu z izbiro najboljših kosov govedine.
Domača suha salama Z'Dežele
Postrežena, cena za kg, Celjske mesnine
Suha domača salama je po tradicionalnem štajerskem receptu pripravljena, klasično sušena salama iz svinjine in slanine. Vrhunski okus suhe domače salame smo dosegli s skrivnostno mešanico domačih začimb, česna ter celega popra. Je blago dimljena, sušena in zorena, od tu tudi njena značilna aroma.
Goveja suha salama Arvaj
Postrežena, cena za kg, Loške mesnine
100% goveje meso drobno zmleto, začinjeno z izbranimi začimbami in nadevano v kolagenska čreva (ovitek ni primeren za uživanje). Zorimo in prekadimo jo po posebnem postopku, da salama dobi značilen vonj in okus, kar jo naredi še bolj popolno.
Milanska salama Citterio
Postrežena, cena za kg, Citterio
Prava Milanska salama narejena po original receptu Citterija. Izbrana sveža surovina, pravo razmerje začimb in skrbno nadzorovano zorenje ponudijo vso opojnost vonjav in slastnega okusa mehke rezine.
Ogrska salama Kras
Postrežena, cena za kg, Kras
Ogrska salama izstopa s svojo edinstveno uravnoteženo noto dima in značilnim intenzivnejšim okusom v obliki drobno mlete svinjine in slanine ter je brez alergenov, ojačevalcev arome in brez polifosfatov. Tradicionalno recepturo združimo z značilnim kraškim podnebjem in tako salami omogočimo, da dozori v izdelek vrhunske kakovosti.
Salama Gentile Citterio
Postrežena, cena za kg, Citterio
Meter dolga salama značilne oblike, ročno vezana s “špago”, je atraktivna že na pogled. Izdelek je narejen samo iz svinjskega mesa in ima z grobo mleto teksturo. Vonj in okus te poslastice vas bo preprosto očaral.
Salama Napoli Citterio s plesnijo
Postrežena, cena za kg, Citterio
V salami se skriva igriva pikantnost italijanskega juga.
Zimska salama Pick
Postrežena, cena za kg, Pick
Salame pick se v Szegedu proizvajajo že več kot 150 let. Ta edinstvena salama je pripravljena po starodavnem receptu, saj mojstri najprej predelajo sveže meso s skrivno kombinacijo začimb, nato pa uporabijo hladno dimljenje. Edinstvena mikroklima, ki jo ustvarja bližnja reka Tisa, skupaj s tradicionalnimi postopki pridelave zagotavlja razvoj salame s posebnim okusom, aromo in videzom. Površina je enakomerno prekrita s sivo-belo plemenito plesnijo. Okusna samo po sebi, v sendvičih, kot dodatek za pico ali narezana za rižote in omake in testenine. Tudi za narezke, ki se še posebej dobro podajo k trdemu siru, vključno s čedarjem, parmezanom ali gavdo.
PIŠČANČJE, PURANJE SALAME
Dimljene puranje prsi
Postrežene, cena za kg, Perutnina Ptuj
Piščančje in puranje meso sta prava izbira za tiste, ki pazite na svojo linijo ali želite zgolj jesti zdravo, ob tem pa vseeno uživati mesnine, polne arome in okusa. Dimljene puranje prsi so že termično obdelan izdelek, pripravljen za uživanje. Pripravljene so iz puranjega fileja, nežno začinjene, z aromo dima. Brez alergenov.
Piščančja prsa Slim&Fit
V ovitku, postrežena, cena za kg, Perutnina Ptuj
Linija izdelkov Slim&Fit je namenjena zdravemu življenjskemu slogu. Že ime pove, da izdelke odlikujejo posebne značilnosti. Visoka vsebnost beljakovin in nizka vsebnost maščob. Najboljše, po čemer lahko posežemo pri vzdrževanju ali izgubljanju telesne teže. Piščančje prsi Slim&Fit so le nežno začinjene, zato ohranja končni izdelek naraven in pristen okus. Kot vse ostale izdelke Slim&Fit tudi tega odlikuje visoka vsebnost beljakovin in malo maščob. Izdelek je brez alergenov.
ŠUNKE
Domača praška šunka s kostjo Kras
Postrežena, cena za kg, Kras
Praška šunka je narejena iz skrbno izbrane surovine. Ohlajeno svinjsko stegno razsolijo, masirajo, prekadijo in termično obdelajo. Izdelek pridobi svetlečo rjavo barvo na površini, v prerezu svetlo rožnato, pika na i pa sta omamen specifičen vonj in prijeten okus. Celo šunko postavimo na stojalo za rezanje pršuta, saj njena mehka tekstura omogoča, da jo z lahkoto reže tudi vsak neizkušen rezač. Uporaba je večstranska, kot hladen ali topel narezek, kot dodatek k enolončnicam, s prilogo (hren) ali brez.
Kuhana šunka Pik
Postrežena, cena za kg, Pik Vrbovec Plus
KUHANA ŠUNKA se proizvaja iz izključno najboljših izbranih surovin. Le zaradi 2% maščobe in visoke vsebnosti beljakovin je KUHANA šunka prava izbira zdrave in uravnotežene prehrane. Lahkoten obrok s KUHANO šunko bo gurmanom omogočil, da bodo uživali v odličnem sočnem in prefinjenem okusu, obenem pa pazili na svojo prehrano in telesno težo. KUHANA šunka je idealna za sočne sendviče, hrustljave tople sendviče, osvežilne solate, … Ne vsebuje ojačevalcev okusa, umetnih barvil, glutena in soje.
Pečena šunka Pik
Postrežena, cena za kg, Pik Vrbovec Plus
Pečena šunka je edinstvenega videza, zaznamuje jo pečena skorjica in okus po domačem pečenju. Narejena je iz najkakovostnejših kosov svinjskega stegna, ne vsebuje ojačevalcev okusa, umetnih barvil, je brez glutena in soje ter ima zmanjšano vsebnost soli. Je idealna sestava na gurmanskih ploščah in solatah, pa tudi v okusnih sendvičih.
Šunka fina Pik
Postrežena, cena za kg, Pik Vrbovec Plus
FINA ŠUNKA se proizvaja iz izključno najboljših izbranih surovin. Zanjo je značilna nizka vsebnost maščob in visoka vrednost beljakovin. FINA šunka je najboljša izbira za sladokusce in ljubitelje aromatičnih šunk, ki prisegajo na prefinjen okus in vonj dima. FINA šunka je nepogrešljiva sestavina razkošnih sendvičev, okusnih jedi iz testenin, osvežilnih solat in odlična izbira za pripravo šolskih prigrizkov. Prav tako je odličnega okusa pečena na ponvi ali pečena na žaru v kombinaciji z mesnimi in zelenjavnimi jedmi. Ne vsebuje ojačevalcev okusa, umetnih barvil, glutena in soje.
Šunka Gourmet Pik
Kuhana in dimljena šunka Gourmet Pik, postrežena, cena za kg, Pik Vrbovec Plus
GOURMET ŠUNKA je premium proizvod, izjemne kakovosti in je narejena iz 100% mesa svinjskega stegna. Posebna receptura, prefinjena kombinacija začimb ter dimljena za popolni okus je tisto, kar bo zadovoljilo tudi najbolj izbirčne brbončice. Je odličen dodatek k hladnemu krožniku, solatam ali sendvičem. Tako kot preostali del PIK šunk se tudi ta proizvaja brez ojačevalcev okusa, umetnih barvil, glutena in soje ter ima znižano vsebnost soli 25%.
KLOBASE, HRENOVKE
Domača dimljena klobasa Pik
Poltrajna, postrežena, cena za kg, Pik Vrbovec Plus
DOMAČA DIMLJENA KLOBASA je kakovostna klobasa z rustikalnim prerezom, ki je odlična izbira za ljubitelje tradicionalnih okusov. Odlikuje jo zelo visoka 97-odstotna vsebnost mesa in je idealna izbira za pripravo enolončnic in golaža. Prav tako je odličnega okusa pečena na ponvi ali pečena na žaru v kombinaciji z zelenajavo. Ne vsebuje ojačevalcev okusa, umetnih barvil, glutena in soje.
Domača suha klobasa Mesnine Bohinja
Postrežena, cena za kg, Loške mesnine
Sušena klobasa, narejena iz najkakovostnejšega svinjskega in govejega mesa, z dodatkom naravnih začimb, je klasično prekajena v prekajevalnici na bukova drva, ki ji dajejo posebno noto domačnosti.
Goveja suha klobasa Mesnine Bohinja
Postrežena, cena za kg, Loške mesnine
Sušena klobasa, narejena izključno iz govejega mesa in goveje mastnine, prekajena v prekajevalnici na bukova drva. Ne vsebuje svinjine.
Kranjska klobasa Anton
Postrežena, cena za kg, Meso Kamnik
Izdelana je po Pravilniku o Kranjski klobasi z zaščiteno geografsko označbo in jo lahko proizvajamo le certificirani proizvajalci. Receptura, sestavine in celoten proizvodni proces so predpisani, zato se pri izdelavi uporablja samo najboljše svinjsko meso in trda slanina, katerima so dodani sol, poper in česen. Posebna značilnost kranjskih klobas je, da so zašpiljene v pare in prekajene z bukovim lesom.
Kranjska klobasa Arvaj
Postrežena, cena za kg, Loške mesnine
Arvajeva Kranjska klobasa je s svojim značilnim okusom našla mesto v sodobni kulinariki. Je enakomerne zlato-rjavo-rdeče barve. Tekstura je zmerno hrustljava in sočna. Koščki mesa in slanine so dobro povezani in enakomerno razporejeni v obliki mozaika. Po izročilu tradicije se Kranjska klobasa uživa topla v kombinaciji s kislim zeljem ali repo; hladna z žemljo, gorčico ali hrenom. Nepogrešljiva zašpiljenka je primerna za vse priložnosti in izredne kulinarične užitke.
Telečje hrenovke Arvaj
Postrežene, cena za kg, Loške mesnine
Je tanjša obarjena klobasa z nadevom iz fino mletega telečjega in govejega mesa, maščob in začimb, polnjena v naravna čreva. Izdelek ne vsebuje svinjine.
OSTALO
Dimljena vratina Pik
V ovitku, postrežena, cena za kg, Pik Vrbovec Plus
Vonj in okus dima vedno privabi ljubitelje rustikalnih tradicionalnih arom, zato je PIK dimljeni vrat v ovoju odlična izbira za okusen obrok. Pripravljen je iz kakovostnih kosov svinjskega vratu z dodatkom začimb. Odličen je za pripravo sendvičev in se odlično poda k sveži zelenjavi in omakam. Ne vsebuje ojačevalcev okusa, umetnih barvil, glutena in soje.
Goveji carpaccio Citterio
Postrežen, cena za kg, Citterio
Carpaccio della Valtellina je okusen izdelek, ki ga uživamo narezanega na tanke rezine, lahko mu dodamo nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja in limoninega soka. Odličen je tudi s trakci sira Parmigiano reggiano in s svežimi šampinjoni.
Kraška dimljena panceta Kras
Postrežena, cena za kg, Kras
Kraška panceta je izredno priljubljena sušena mesnina. Očara že njen privlačen videz izmenjujočih se plasti mišičnine in slanine, ki se v ustih še stopnjuje s prijetno aromo in sočnostjo. Ponudimo jo lahko kot samostojen narezek, izjemno lepo pa se poda tudi v družbi drugih mesnin. Na krožnik narahlo zložimo elegantne rezine in jih, če je le mogoče, ponudimo v spremljavi sveže pečenega kruha.
Kraški mesni zavitek Kras
Postrežen, cena za kg, Kras
Kraški mesni zavitek je vrhunska specialiteta in prava posebnost med suhomesnatimi izdelki. Vonj je nežen in sladek, pri čemer se zaznajo tudi arome začimb, v ustih pa začutimo mehkobo, ki lepo zaokroža harmonijo sladkih, slanih in aromatičnih okusov.
Kraška panceta Lokev s'Krasa, polovice
Postrežena, cena za kg, Pršutarna Lokev s'Krasa
Kraška panceta je sušena slanina bogato prepredena z mišičnino. Mišičnina in slanina sta dobro povezani in v pravem medsebojnem razmerju. Mešanica začimb, v kateri prevladuje predvsem poper pa obogati Kraško panceto z izjemno prijetnim vonjem in okusom. Okus je dopolnjen z morsko soljo piranskih solin. Za proizvodnjo Kraške pancete je pomemben izbor mesnate sveže slanine. Panceta je izdelana v obliki pravokotnika. Soljenje poteka na tradicionalen, suh način z uporabo grobe morske soli. Vse faze proizvodnje od soljenja do sušenja/zorenja se odvijajo na Krasu, ki je območje za proizvodnjo Kraške pancete. Pravico do označevanja "Kraška panceta" imajo proizvajalci, ki imajo celoten proizvodni proces organiziran na območju Krasa. Zaščitena geografska označba pomeni zaščito tradicije in tehnološkega postopka, ki v posebni kraški klimi omogočata proizvodnjo slovenskega izdelka značilne kakovosti.
Kraški zašink Kras
Postrežen, cena za kg, Kras
Kraški zašink je, poleg Kraške pancete in Kraškega pršuta, del trojice gastronomskih biserov, ki predstavljajo simbol Krasa. S svojo značilno intenzivno rdečo mišičnino, prepleteno s slanino čiste bele barve, je prava paša za oči. V prav vsaki rezini se skrivata predanost in znanje mojstrov, ki z ohranjanjem dolgoletne tradicije izdelujejo mesnino, na katero sov podnjetju Kras še posebej ponosni.
Mesnata rolada Kras
Svinjski kare ovit v panceti, postrežena, cena za kg, Kras
Mesnata rolada je izdelana iz najboljšega pustega dela svinjine, ki je ovit v nežno slanino. Termična obdelava, dimljenje in pečenje jo obogatijo z enkratnim okusom, zaradi katerega je odlična tako kot hladen narezek, kot tudi dodatek številnim jedem.
Rolana panceta Citterio
Postrežena, cena za kg, Citterio
Panceta je del italijanske kulinarične tradicije vse od časa starih Rimljanov. Pripravljena je iz izbrane surovine po preprostem receptu. Sladka in obenem aromatična.
Pečena hamburška slanina Kras
Postrežena, cena za kg, Kras
Izdelek je narejen iz visokokakovostne mesnate slanine, prešane, toplotno obdelane, prekajene in pečene. Odlikuje ga lepa rožnato rdeča barva mesnatega dela slanine, značilna za razsoljeno meso ter omamen vonj in okus. S svojo specifično obliko in zlatorjavim zunanjim izgledom je odličen v sendvičih, picah, narezkih in kanapejih.
Prekajena rebra Arvaj
Postrežena, cena za kg, Loške mesnine
Izdelek nasolimo, prekadimo in osušimo. Izdelek je potrebno termično obdelati. Rebra položite v hladno vodo in jih kuhajte 40 minut.
Prešana mesnata slanina Kras
Postrežena, cena za kg, Kras
Prešana mesnata slanina je bogatega in polnega okusa ter mamljivega vonja, saj je izdelana po tradicionalni recepturi i iz skrbno izbranega svinjskega mesa. Za mnoge je nepogrešljiva že navsezgodaj, ko si jo privoščimo v bogatem zajtrku. Čudovite hrustljave rezine z lahkoto ustvarijo popoln začetek dneva, sicer pa je receptov, v katerih jo lahko uporabite, zares malo morje; od okusnih rižot do izjemnih omak, ali kot dodatek v narastkih in pitah.
Prešana mesnata slanina s poprom Kras
Postrežena, cena za kg, Kras
Različica priljubljene slanine je za drznejše gurmane obogatena s poprom, ki izdelku dodaja značilen pikanten okus. Tudi ta mesnina je v kuhinji izjemno vsestransko uporabna; z njo lahko ovijete razno zelenjavo ali koščke mesa in dobili boste prav posebno hrustljavo jed, ki vedno navduši.
Špek Citterio
Postrežen, cena za kg Citterio
Specialiteta Južne Tirolske. Najkakovostnejše surovine, skrbno odmerjene začimbe in naravni dim iz bukovega lesa so sestavine za Speck vrhunske kakovosti, ki ga Citterio proizvaja v čistem okolju Alp Južne Tirolske. Speck s črnim kruhom in vinom je tipična malica tega območja, ponujena tudi kot simbol gostoljubja.
Vas zanima še ostala ponudba iz naše delikatese?
Več