Povejte z okusom - piknik

Zapis je del projekta: Povejte z okusom.

Počasi le prihajajo k nam tudi toplejši dnevi. Ko je vreme toplo in se letni čas obrača na poletje, se začne obdobje piknikov. Vsi se jih veselimo, saj piknik pomeni družinsko druženje v naravi, pečenje mesa, uživanje sveže zelenjave in sadja, kakšne športne igre, dobro glasbo itd.

Nekaj namigov za okusne jedi iz žara je vas pripravil Peter Kovač, chef restavracije Maxim.

Kako poveste, da je čas za piknik?

S počasi pečenimi mariniranimi svinjskimi reberci, z barvito sredozemsko zelenjavo in pravo mero čarovnije. Kaj pa s špinačo in limono? In že zadiši po pikniku z vašega žara.

shutterstock 615440897 770x400

Pečena svinjska rebrca z mediteransko zelenjavo

Počasi pečena in dimljena svinjska rebrca s pečeno sredozemsko zelenjavo ter mlado špinačo z oljčnim oljem in limonovim sokom.

Na recept
shutterstock 1922203061 770x400

Goveji burger s hrustljavo hamburško slanino

Goveji burger z masleno bombetko, čedar sirom, mlado čebulo in hrustljavo hamburško slanino ter omakama.

Na recept
shutterstock 1049205101 770x400

Pečeni ribeye s šparglji in mladim krompirjem

Pečena bržola (ribeye) z zeliščnim maslom z zelenimi šparglji v ovoju kraške pancete s pečenim mladim krompirjem z zelišči.

Na recept
LOSOSOV FILE Z MAKARONOVO SOLATO 700x400

Lososov file z gorčično marinado in makaronovo solato

Pečeni in rahlo dimljeni lososov file z gorčično marinado, z makaronovo solato z olivami taggiasca, porom, majonezo in kremnim sirom ter zelišči.

Na recept
PECENE PERUTNICKE Z NADEVANO RDECO PAPRIKO 770x400

Pečene perutničke z nadevano rdečo papriko

Na recept
GettyImages 1225596424 770x400

Piščančje prsi s karijem, pečeno banano in kuskusom

Pečene piščančje prsi s karijem in pečeno banano s kikirikijevim maslom ter kuskusom z ananasom.

Na recept

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se