Povejte z okusom - piknik
Zapis je del projekta: Povejte z okusom.
Počasi le prihajajo k nam tudi toplejši dnevi. Ko je vreme toplo in se letni čas obrača na poletje, se začne obdobje piknikov. Vsi se jih veselimo, saj piknik pomeni družinsko druženje v naravi, pečenje mesa, uživanje sveže zelenjave in sadja, kakšne športne igre, dobro glasbo itd.
Nekaj namigov za okusne jedi iz žara je vas pripravil Peter Kovač, chef restavracije Maxim.
Kako poveste, da je čas za piknik?
S počasi pečenimi mariniranimi svinjskimi reberci, z barvito sredozemsko zelenjavo in pravo mero čarovnije. Kaj pa s špinačo in limono? In že zadiši po pikniku z vašega žara.
Pečena svinjska rebrca z mediteransko zelenjavo
Počasi pečena in dimljena svinjska rebrca s pečeno sredozemsko zelenjavo ter mlado špinačo z oljčnim oljem in limonovim sokom.
Na receptGoveji burger s hrustljavo hamburško slanino
Goveji burger z masleno bombetko, čedar sirom, mlado čebulo in hrustljavo hamburško slanino ter omakama.
Na receptPečeni ribeye s šparglji in mladim krompirjem
Pečena bržola (ribeye) z zeliščnim maslom z zelenimi šparglji v ovoju kraške pancete s pečenim mladim krompirjem z zelišči.
Na receptLososov file z gorčično marinado in makaronovo solato
Pečeni in rahlo dimljeni lososov file z gorčično marinado, z makaronovo solato z olivami taggiasca, porom, majonezo in kremnim sirom ter zelišči.
Na receptPečene perutničke z nadevano rdečo papriko
Na receptPiščančje prsi s karijem, pečeno banano in kuskusom
Pečene piščančje prsi s karijem in pečeno banano s kikirikijevim maslom ter kuskusom z ananasom.
Na receptSi tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.
Prijavite se