Posavje in Bizeljsko

Marec je namenjen Posavju in Bizeljskem, ki nista znana le po dobrem vinu, ampak tudi po dobri hrani. Poskusite značilen bizeljski ajdov kolač in na prvi pogled ekstravagantno jabolčno juho.

 

Recepti Midva kuhava iz izdelkov Radi imamo domače

 

Spoznajte in skuhajte recepte Posavja in Bizeljskega.

jabolcna juha 770x400px

Jabolčna juha

Jabolčna juha, ki so jo prešerno kuhali v Posavju, se danes zdi kot ekstravagantna jed, a gre v resnici za preprosto kmečko župo, ki je nastala, ker so bila pač jabolka za porabiti, želodci pa prazni.

Na recept
koruzna prga 770x400px

Koruzna prga

Koruzna prga ali pršjača je značilna predstavnica Bizeljskega in Posavja. Gre za koruzno pogačo, ki se odlično poda k beli kavi, solati in narezku.

Na recept
rid pofalaca 770x400px

Pofalača

Slovenija je polna pogač in posavska pofalača spada med bolj zanimive primerke, saj se na puhastem mlečnem testu nahaja slasten nadev iz zaseke in umešanih jajc.

Na recept
bizeljski ajdov kolac 770x400px

Bizeljski ajdov kolač

Bizeljski ajdov kolač je kot domača ajdova rolada ali ajdova pozica s skutinim nadevom. Je odlična alternativa klasični velikonočni potici. 

Na recept

Predstavitev regije v prilogi Financ - Agrobiznis

Posamezne gastronomske regije Slovenije predstavljajo tudi Finance v prilogi Agrobiznis. 

Preberite si prispevke o Posavju in Bizeljskem.

Na prispevek
posavje izeljsko 770x500

Nazaj na izhodiščno stran o gastronomskih regijah Radi imamo domače

Gasronomske regije