Posavje in Bizeljsko
Marec je namenjen Posavju in Bizeljskem, ki nista znana le po dobrem vinu, ampak tudi po dobri hrani. Poskusite značilen bizeljski ajdov kolač in na prvi pogled ekstravagantno jabolčno juho.
Recepti Midva kuhava iz izdelkov Radi imamo domače
Spoznajte in skuhajte recepte Posavja in Bizeljskega.
Jabolčna juha
Jabolčna juha, ki so jo prešerno kuhali v Posavju, se danes zdi kot ekstravagantna jed, a gre v resnici za preprosto kmečko župo, ki je nastala, ker so bila pač jabolka za porabiti, želodci pa prazni.
Na receptKoruzna prga
Koruzna prga ali pršjača je značilna predstavnica Bizeljskega in Posavja. Gre za koruzno pogačo, ki se odlično poda k beli kavi, solati in narezku.
Na receptPofalača
Slovenija je polna pogač in posavska pofalača spada med bolj zanimive primerke, saj se na puhastem mlečnem testu nahaja slasten nadev iz zaseke in umešanih jajc.
Na receptBizeljski ajdov kolač
Bizeljski ajdov kolač je kot domača ajdova rolada ali ajdova pozica s skutinim nadevom. Je odlična alternativa klasični velikonočni potici.
Na receptPredstavitev regije v prilogi Financ - Agrobiznis
Posamezne gastronomske regije Slovenije predstavljajo tudi Finance v prilogi Agrobiznis.
Preberite si prispevke o Posavju in Bizeljskem.
Na prispevekNazaj na izhodiščno stran o gastronomskih regijah Radi imamo domače
Gasronomske regije