Notranjska
Maja pobližje spoznajte Notranjsko regijo, kjer so nekoč bili značilni predvsem zelje, fižol, krompir in koleraba. Tu kraljuje bloška trojka, znana tudi kot bloška kavla, kavra, zagotovo pa ima še kakšno drugo ime. Seveda to ni edina jed, po kateri je znana Notranjska. Na tem območju se skriva veliko kulinaričnih dobrot, ki jih boste maja spoznavali na našem Instagramu, vi pa boste imeli možnost, da recepte pripravljate kar sami!
Recepti Midva kuhava iz izdelkov Radi imamo domače
Spoznajte in skuhajte recepte Notranjske.
Bloška trojka
Ta krepka enolončnica vsebuje tris kolerabe, krompirja in fižola. Imenuje se tudi kavla ali kavra, kar se navezuje na kup kolerabe, ki plava v njej.
Na receptKrompir v zevnici
Krompir v zevnici je zelo preprosta jed, značilna za območje Ilirske Bistrice. Gre za klasično kombinacijo kislega zelja in krompirja, ki je še dodatno oplemenitena s panceto, suho klobaso in kajmakom.
Na receptKrompirjevi žganci
Krompirjevi žganci so krepka močnata jed, ki je zlata vredna v hudih zimah na planotah Notranjske. Kot se za žgance spodobi, se super ujamejo s kislim zeljem ali pa kislim mlekom.
Na receptPijani štruklji
Specialiteta Cerknice so pijani cerkniški štruklji - že tako dobri kvašeni štruklji, ki jih za nameček še namočiš s kuhanim vinom.
Na receptNazaj na izhodiščno stran o gastronomskih regijah Radi imamo domače
Gasronomske regije