Maribor, Pohorje, Dravska dolina in Kozjak
Maribor, Pohorje, Dravsko in Kozjak, ki so znani po odličnem vinu in vinskih kleteh. V sami prestolnici te pokrajine raste najstarejša trta Žametovka, ki že 450 let vsako leto zapored rodi sladke sadove za izvrstno vino. Ta gastronomska regija pa ni poznana le po tem, ampak tudi po kulinariki. Pohvali se z značilnimi slanimi in sladkimi okusi, kot so žganci in pohorska omleta. Junija boste lahko na našem Instagramu spoznavali še več jedi s te regije, zato nas pozorno spremljajte tudi tam.
Recepti Midva kuhava iz izdelkov Radi imamo domače
Spoznajte in skuhajte recepte regije Maribor, Pohorje, Dravsko in Kozjak.
Štajerska kisla juha
Štajerska kisla juha je tradicionalna enolončnica, ki v izvirniku vsebuje bolj pozabljene kose prašička - parkle, rep in uhlje, ter kis, ki ji daje značilen okus, pa tudi ime. Običajno se ta župa znajde na meniju, ko je za nami dolga in divja noč ali pa ob zaključku kake bolj žejne gostije.
Na receptPohorski žganci s kislo repo in zeljem
Praktično vsaka slovenska regija ima svojo različico žgancev. Koruzno-krompirjevi žganci, ali olbič, kot jim pravijo na Štajerskem, združujejo odličen okus koruznih žgancev in prijetno mehko teksturo krompirjevih.
Na receptŠtajerska mlečna juha
V štajersko mlečno juho tradicionalno spada kislo mleko, a se v njej odlično znajde tudi jogurt, kar dokazuje tale okusna juha.
Na receptPohorska omleta
Pohorska omleta je v primerjavi z mnogimi drugimi slovenskimi tradicionalnimi jedmi relativno mlada - prva je nastala leta 1950. To ikonično sladico je ušpičil g. Viljem Račič, upravnik Železničarskega doma na prelepem Pohorju.
Na receptNazaj na izhodiščno stran o gastronomskih regijah Radi imamo domače
Gasronomske regije