Dolenjska in Kočevska regija
Predstavitev slovenskih gastronomskih regij začenjamo s Kočevsko in Dolenjsko, od koder so ekološka kmetija Kukenberg in živila pod znamko Dobrote Dolenjske. Tako kmetija Kukenberg kot Dobrote Dolenjske že vrsto let sodelujeta z Mercatorjem.
Veste, kaj sta povanca ali trijet z orehovim nadevom? Mi zagotovo vemo, da so to jedi, ki jih morate nujno poskusiti. Pripravite jih kar doma – vse, kar potrebujete, so recepti in prave sestavine. Za oboje poskrbimo mi.
Recepti Midva kuhava iz izdelkov Radi imamo domače
Spoznajte in skuhajte recepte Dolenjske in Kočevske regije.
Povanca
Povanci bi lahko rekli tudi dolenjski narastek iz proseben kaše. Odlična je z jabolki in rozinami.
Na receptTrijet z orehovim nadevom
Gre za starodaven dolenjski recept za biskvit (ali stare žemlje), ki ga namočimo s poljubnim napitkom, običajno s kuhanim vinom. Naš ajdov biskvit je namočen z mešanico čaja, medu in orehovega likerja ter obogaten z orehovim nadevom.
Na receptFižolovi štruklji na praženem zelju
Kombinacija fižola, ocvirkov in kislega zelja je zimzelena na slovenski mizi. Kulinarično iznajdljivi Dolenjci so zakuhali cel kup receptov na fižolovo vižo in med najimenitnejše zagotovo spadajo fižolovi štruklji.
Na receptČešpljeva kaša
Dolenjska regija je polna znamenitih dobrot, med katerimi izstopa ajdova kaša.
Na receptPredstavitev regije v prilogi Financ - Agrobiznis
Posamezne gastronomske regije Slovenije predstavljajo tudi Finance v prilogi Agrobiznis.
Preberite si prispevke o Dolenjski in Kočevski regiji.
Na prispevekNazaj na izhodiščno stran o gastronomskih regijah Radi imamo domače
Gasronomske regije