Dolenjska in Kočevska regija

Predstavitev slovenskih gastronomskih regij začenjamo s Kočevsko in Dolenjsko, od koder so ekološka kmetija Kukenberg in živila pod znamko Dobrote Dolenjske. Tako kmetija Kukenberg kot Dobrote Dolenjske že vrsto let sodelujeta z Mercatorjem.

Veste, kaj sta povanca ali trijet z orehovim nadevom? Mi zagotovo vemo, da so to jedi, ki jih morate nujno poskusiti. Pripravite jih kar doma – vse, kar potrebujete, so recepti in prave sestavine. Za oboje poskrbimo mi.

Recepti Midva kuhava iz izdelkov Radi imamo domače

Spoznajte in skuhajte recepte Dolenjske in Kočevske regije. 

povanca 770x400px2

Povanca

Povanci bi lahko rekli tudi dolenjski narastek iz proseben kaše. Odlična je z jabolki in rozinami. 

Na recept
trijet 770x400px2

Trijet z orehovim nadevom

Gre za starodaven dolenjski recept za biskvit (ali stare žemlje), ki ga namočimo s poljubnim napitkom, običajno s kuhanim vinom. Naš ajdov biskvit je namočen z mešanico čaja, medu in orehovega likerja ter obogaten z orehovim nadevom.

Na recept
fizolovi struklji 770x400px2

Fižolovi štruklji na praženem zelju

Kombinacija fižola, ocvirkov in kislega zelja je zimzelena na slovenski mizi. Kulinarično iznajdljivi Dolenjci so zakuhali cel kup receptov na fižolovo vižo in med najimenitnejše zagotovo spadajo fižolovi štruklji.

Na recept
Rid 700x400px

Češpljeva kaša

Dolenjska regija je polna znamenitih dobrot, med katerimi izstopa ajdova kaša. 

Na recept

Predstavitev regije v prilogi Financ - Agrobiznis

Posamezne gastronomske regije Slovenije predstavljajo tudi Finance v prilogi Agrobiznis. 

Preberite si prispevke o Dolenjski in Kočevski regiji.

Na prispevek
Banner regije 700x500px

Nazaj na izhodiščno stran o gastronomskih regijah Radi imamo domače

Gasronomske regije