Celje, Spodnja Savinjska in Šaleška dolina ter Laško
Od zgornjesavinjskih žlinkrofov do senenega mleka in izvrstnih mesnin. Bogato območje vas bo vedno znova navduševalo s pristnimi in avtohtonimi jedmi ter izdelki, ki vas bodo že s prvim nakupom prepričali. Izbrali smo nekaj receptov, ki jih je vredno poskusiti, v naši zbirki z rdečim srčkom, Radi imamo domače, pa najdete tudi izdelke, značilne za to gastronomsko območje.
Recepti Midva kuhava iz izdelkov Radi imamo domače
Spoznajte recepte iz Celja, Spodnje Savinjske in Šaleške doline ter Laškega.
Krompirjev zos z rebrci
Krompirjev zos je bogata jed, saj poleg krompirja vsebuje tudi prežganje na ocvirkih in hrenovke. En sam krožnik te okrepča in da energijo za še tako hladen dan.
Na receptSkutini cmoki v čežani
Koroška in Savinjska dolina sta znani po mečkanju sadja v čežane in ravno toliko po združevanju te čežane z različnimi prilogami iz testa.
Na receptPresni krapi z malinovim prelivom
Krapi ali flancati so predhodniki krofov, skupaj pa predstavljajo sladke ambasadorje pustnega rajanja.
Na receptSuha juha
Kulinarični običaji Savinjske doline velijo, da se za pusta kuha suha juha. Kljub imenu je suha župa pretežno mokra, njen okus pa bogat zaradi krače, ki se kuha v njej.
Na receptNagradna igra
Sodelujte v Facebook nagradni igri »Gastronomske regije Slovenije«, ki poteka od 23. 2. do 28. 2. 2021 na naši Facebook strani.
Več o tem kako lahko sodelujete v Facebook nagradni igri »Gastronomske regije Slovenije«
VečNazaj na izhodiščno stran o gastronomskih regijah Radi imamo domače
Gasronomske regije