Avtohtona buča slovenska golica
Po zaslugi odličnih pridelovalcev buč in bučnega olja dobiva ta slovenska poljščina pomemben mednarodni pomen v kulinariki.
Slovenci smo lahko ponosni na svojo avtohtono sorto slovenska golica. Od poznega poletja do jeseni dozorevajo srednje veliki, ploščato okrogli plodovi. Dozorele buče so rumene barve z zelenimi progami in vsebujejo veliko semen. Lepo uspeva v dobro pognojenih tleh. Slovenska golica je buča, ki jo pridelujemo zaradi semena, ne zaradi plodov. Seme je golo, nima suhe lupine, zato ga pred predelavo v olje ni potrebno luščiti.
Ali ste vedeli? Ime golica izhaja iz dejstva, da je plod bogat z golimi semeni - brez suhe lupine.
En bučen pozdrav za slovensko golico!
Ime golica izhaja iz dejstva, da je plod bogat z golimi semeni- brez suhe lupine.
Izdelki slovenske golice Od nekdaj domače
Izdelki Od nekdaj naše so na policah posebej označeni, poiščite pa jih tudi v Spletni trgovini Mercator.
-
BUČNO OLJE RADI IMAMO DOMAČE
500 ml, Spovano
-
BUČNO OLJE JERUZALEM
250 ml ali 1 l
-
BUČNO OLJE JERUZALEM
500 ml
Poskusite linijo avtohtonih izdelkov Radi imamo domače.
Vstopite v spletno trgovinoNazaj na vstopno stran Od nekdaj naše
Nazaj